TheGrue

BODYBUILDING | Vedran Jakšić srebrni u Gdansku

19.10.2015

Profesor Vedran Jakšić osvojio je jučer srebrnu medalju na svjetskom prvenstvu svih kategorija u poljskom Gdansku što je ogroman uspjeh za čovjeka koji ima nekoliko bypassa na srcu i koji zbog otkazivanja bubrega mora ići na dijalizu.

- Natjecanje je bilo u subotu od 9 do ponoć i bilo je jako iscrpljujuće. Već u nedjelju ujutro smo u 4 sata krenuli za Šibenik, a let i presjedanje je trajalo deset sati. Natjecanje je bilo iscrpljujuće, ali sam sa zdravstvene strane sve dobro podnio. Idem dalje dokle mogu, a čini se da ću moći još dugo – poručio je umorni Jakšić.

Podsjetimo, Vedran Jakšić je prije nekoliko mjeseci unatoč teško zdravstvenom stanju odlučio ići po zlato na svjetsko prvenstvo u Poljsku. Iako je s nekoliko bypassa na srcu i uz stalne odlaske na dijalizu u šibensku bolnicu, Jakšić u teškom fizičkom stanju radi kojeg bi većina ljudi bila zakovana za krevet, on je odlučio i dalje živjeti u svom sportskom stilu, punom napora i odricanja.

Zbog nedostatka novca za putovanje i natjecanje, Šibenčani su Jakšiću pomogli i s novčanim sredstvima. Njegova srčanost, želja i htijenje donijeli su mu srebrnu medalju u jednom od najtežih sportova uopće, a kako nam je Jakšić rekao i danas, on ne misli stati.