TheGrue

Joško Jurić novi/stari predsjednik Zajednice sportova Grada Šibenika

28.02.2018.

U utorak 27. veljače 2018. godine u 18:00 sati u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ održana je Izborna sjednica Skupštine Zajednice sportova Grada Šibenika.

Na početku sjednice nazočnima se obratio gosp. Paško Rakić, zamjenik gradonačelnika i u svom govoru naglasio važnost sporta za grad Šibenik i majčinski odnos grada Šibenika prema samom sportu. Istaknuo je da je grad uvijek na raspolaganju svima za sve one programe koji su u interesu šibenskog sporta i grada općenito. Unaprijed je čestitao svim izabranima i poželio im sreću u budućem četverogodišnjem mandatu.

Točno 60 članica Zajednice sportova imale su mogućnost kandidirati, prikupiti potpise podrške za nekog od kandidata i na koncu ga predložiti. Od 60 članica na sjednici Skupštine bilo je nazočno 42 članice što je bilo i više nego dovoljno za pravovaljano odlučivanje. Nakon uvodnog dijela sjednice, verifikacije mandata i punomoći zastupnika članova Zajednice za mandatno razdoblje 2018.-2022. godine Izborna komisija je ustanovila da je predložena samo jedna kandidacijska lista i to ona za dosadašnjeg predsjednika gosp. Joška Jurića. U svom obraćanju Joško Jurić se predstavio nazočnima te u kratkim crtama naveo što je sve zajedno sa svojim suradnicima iz Izvršnog odbora napravio vodeći Zajednicu sportova u interesu šibenskog sporta u proteklom četverogodišnjem mandatu. Nakon govora uslijedilo je glasovanje te je jednoglasnom podrškom svih nazočnih zastupnika Joško Jurić izabran na novi četverogodišnji mandat za predsjednika Zajednice sportova grada Šibenika. Predsjednik Jurić predložio je članove Izvršnog odbora Zajednice, a on su redom: Dražen Crnogaća (VK Krka) – Prvi dopredsjednik, Josip Milaković (OKK Dražen Petrović) – drugi dopredsjednik, Tonći Radnić (JK Val) – član, Antonijo Svirčić (MNK Crnica) – član, Jure Zoričić (HNK Šibenik s.d.d.) – član, Gordan Drenski (Klub sjedeće odbojke Šibenik) – član. Prijedlog predsjednika Jurića je prihvaćen jednoglasno od strane nazočnih zastupnika i tako je izabran novi Izvršni odbor Zajednice. U Nadzorni odbor Zajednice sportova predsjednik Jurić je predložio kandidate: Tomislav Jukić – predsjednik, Andrija Španja – član, Zoran Rupić – član, Jozo Marinović – zamjenski član i Toni Skelin – zamjenski član. Predloženi kandidati su izabrani jednoglasno.

Na kraju sjednice novi/stari predsjednik Zajednice sportova se zahvalio svima nazočnima na podršci i ukazanom povjerenju te je najavio da će sa svojim suradnicima nastaviti dalje predano raditi na jačanju šibenskog sporta te svim klubovima biti permanentna podrška u što uspješnijem djelovanju.